سلیم خان در وبینار «صلح و همزیستی مسالمت آمیز ادیان در هند» گفت: آموزههای دین اسلام براساس صلح و احترام به ادیان دیگر استوار شده و در قرآن کریم، پیامبر اکرم(ص) پیامبر مهربانی و رحمةللعالمین نام نهاده شده است، چراکه ایشان با احسان باعث همزیستی میان همه اقوام شدند.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به همت خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در بمبئی و با همکاری کانال تلویزیونی وین، وبینار بینالمللی گفتگوی ادیان با عنوان «صلح و همزیستی مسالمت آمیز ادیان در هند» با حضور محسن آشوری، وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ ایران در بمبئی، حجتالاسلام والمسلمین محمدمهدی تسخیری، رییس مرکز گفتگوی ادیان و فرهنگها سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، راکش راتود، وکیل پیشکسوت دیوان عالی هند و دادگاه عالی بمبئی و فعال مدنی و سیاسی به نمایندگی از آیین هندو، صاحب سینگ، از بخش اجتماعی لوکند والا گورو وادا از جامعه سیکها، وینرابل بادنت راهولا بادی ماها ترا، رییس سازمان ا. پی. جی . عبدالکلام و یکی از مؤسسین انجمن اتحاد مذاهب باهدات راول بودیسم، سلیم خان، رییس شعبه حزب جماعت اسلامی هند در ایالت مهاراشترا و دیگر فعالان مدنی، خبرنگاران و علاقهمندان صلح و دوستی در فضای مجازی زوم برگزار شد.
آشوری، وابسته فرهنگی کشورمان در سخنانی، گفت: همزیستی و صلح در همه زمانها برای بشریت بسیار مهم بوده است اما در این برهه از زمان نیاز بیشتری به این امر احساس میشود. این وبینار به منظور تبادل نظر میان ادیان و مذاهب و آیینهای گوناگون برگزار میشود و امیدوارم که در پایان به نتایج خوبی برسیم.
حجتالاسلام والمسلمین محمدمهدی تسخیری، رییس مرکز گفتگوی ادیان و فرهنگها سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تأکید کرد: تنوع دینی و قومی به عنوان شاخصههای ارتقاء نه فقط يك ملت است بلكه عامل مهم در رشد انساني و تكاملى بشريت محسوب میگردد. امروزه جامعهای همانند هندوستان مىتواند به عنوان الگوی خوبی برای همزیستی مسالمت آمیز معرفی شود، ادیان و مذاهب آسیای جنوبی همواره به عنوان ادیان سنتی هند که عبارتند از هندویسم، اسلام، بودیسم، سیکیسم، جینیسم و مسیحیت و گرایشهای متنوع در زمانهای مختلف با شرایط گوناگون، در کنار یکدیگر در کمال آرامش بسر می برد.
وی ادامه داد: البته هر جا که اشکالی پیش آید مشکل از اختلافات میان ادیان نیست، بلکه مشکل از سیاستهای فتنه گران فاسد و مستبدی است که اقدام به ایجاد فتنه میکنند، اگر با حکمت رهبران دینی و سیاسی و عقلانیت مردمی مواجه گردد، فتنه ها سریع در نطفه خفه خواهد شد.
حجتالاسلام تسخیری مطرح کرد: ما باید از تنوع دینی محافظت کنیم. مفاهیم مشترک را کنار هم بگذاریم و در کنار یکدیگر قرار بگیریم، چرا که تخلف از آن شرایط سختی را بوجود میآورد. آینده ما یکسان است لذا از تنوع، آزادی و حضورمان در کنار یکدیگر باید حمایت کنیم.
وی در ادامه سخنانش، گفت: این دیدارها و نیز گفتگوهای دینی، روز به روز افزایش پیدا کند، زیرا که گفتگوها موجب شناخت یکدیگر و افزایش انس و محبت و رفع شبهات میان پیروان و یا رهبران ادیان گوناگون است.

وینرابل بادنت راهولا بادی ماها ترا، دکتری فلسفه و رییس سازمان ا. پی. جی عبدالکلام و یکی از مؤسسین انجمن اتحاد مذاهب باهدات راول بودیسم اظهار کرد: همه انسانها در این کره خاکی از صلح و دوستی استقبال میکنند و هیچ فردی به دنبال خشونت نیست. در کشور پهناور هند شاهد همزیستی و هارمونی خوبی میان همه ادیان هستیم و این به دلیل احترام به حق همه ادیان و مذاهب در این کشور است.
وی با اشاره به همزیستی و احترام به ادیان و مذاهب در موفقیت کشورها ادامه داد: اگر تاریخ بشر را مورد بررسی قرار دهیم متوجه میشویم که حاکمان و کشورهایی موفق هستند که به ادیان و مذاهب مختلف احترام میگذارند. امروزه خوشبختانه همه ادیان نیز به این نتیجه رسیدهاند که صلح و همزیستی مسالمت آموز به ویژه در این زمان ضرورت جوامع است و همه اندیشمندان و متفکرین از این مهم استقبال میکنند.
رییس سازمان ا. پی. جی عبدالکلام در ادامه، تأکید کرد: متفکرین و اندیشمندان هندوستان نیز به خوبی دریافته اند که امروزه صلح میتواند پایه موفقیت نه تنها برای کشوردرسطح کلان از سویی دیگر برای جامعه خودشان نیز خواهد بود.
سلیم خان، رییس شاخه حزب جماعت اسلامی هند در ایالت مهاراشترا در سخنانی، افزود: اگر به معنای واژه اسلام در لغت نامه عربی نگاهی بیافکنیم، در میابیم که این واژه ترکیبی از صلح و اطاعت از پروردگار بلند مرتبه است و هرگاه دو مسلمان به هم میرسند در ابتدا به هم سلام میکنند و این همان پیام صلح و دوستی میان انسانها است.
وی یادآور شد که دستورات و آموزههای دین مبین اسلام بر اساس صلح و احترام به هم نوعان و ادیان دیگر استوار شده است و در قرآن کریم، پیامبر اکرم(ص) را پیامبر مهربانی و رحمه للعالمین نام نهاده شده است، چرا که ایشان با مهربانی و احسان باعث همزیستی میان همه اقوام شدند و امروزه نیز دین مبین اسلام بر اساس همزیستی مسالمت آمیز، دوستی و احترام به حقوق دیگران بنیاد شده است.
در ادامه این وبینار، اسقف جی رانوی کومار استفان، فعال اجتماعی و نویسنده بیان کرد: حضرت عیسی مسیح(ع) پیام آور صلح برای تمامی نوع بشر بودند و همگان را به صلح و دوستی و زندگی مسالمت آمیز دعوت کردند. مسیحیان هند که اکثریت آنها را کاتولیک تشکیل میدهند از صلح و دوستی میان تمامی انسانها حمایت و پشتیبانی میکنند.
اسلام دین صلح و دوستی است
ارواد یزدی پی . اف. پانتاکی، عضو انجمن دوستی ایران و هند از دیگر سخنرانان این وبینار بود. وی اظهار کرد: همه ادیان در جهان به دنبال صلح و دوستی هستند و دوستی و صلح کلید پیشرفت همه جوامع محسوب میشود. امروزه در این بحران که همه جهان را فرا گرفته است صلح و همکاری میان همه ادیان بیش از پیش ضروری است.
راکش راتود، وکیل دادگاه عالی بمبئی به قانون اساسی هند در خصوص احترام به ادیان اشاره کرد و گفت: در قانون اساسی هند به احترام متقابل پیروان ادیان و آزادی آنها اشاره شده و از همگان خواسته شده است به ادیان در هند احترام گذارند.
در ادامه، صاحب سینگ از بخش اجتماعی لوکند والا گورو وادا از جامعه سیکها تأکید کرد: امروزه جامعه سیکها در هند، فعالیتهای مثبتی را در جهت همزیستی میان دیگر اقوام و گروهها آغاز کرده است و در مواقع بحرانی با فراهم کردن مواد غذایی به دیگر انسان کمک کرده است که نمونه آن را می توان در زمان انتشار ویروس کرونا و قرنطینه الزامی سراسری در هند به خوبی مشاهده کرد.
حجتالاسلام فیاض باقر، رییس مجتمع علما و خطبای بمبئی در این وبینار بینالمللی گفت: دین مبین اسلام، دین صلح و دوستی است و از مسلمانان خواسته شده که با همه ادیان و مذاهب دیگر صلح و دوستی داشته باشند و به اعتقادات دیگران احترام گذارند.
گفتنی است؛ مشروح کامل این وبینار بینالمللی جهت استفاده علاقهمندان در کانال یوتیوب خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در بمبئی به آدرس https://youtu.be/UOZBQgBm5bM بارگذاری شده است.
انتهای پیام/ص