در سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و روز مادر، جشن باشکوه مادر خوبي ها در سالن اجتماعات رایزنی فرهنگی سفارت ج.ا.ا. ایران در عشق آباد برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ،به مناسبت ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) جشن باشکوه گرامیداشت با حضور شیدا اصغر زاده کارشناس حقوق بین الملل سفارت ج.ا.ایران در ترکمنستان، ایرانیان مقیم، فارسیآموزان تركمنستاني و جمعي از مادران در سالن اجتماعات رایزنی فرهنگی کشورمان در عشق آباد برگزار شد.
در این مراسم، نويدرسولي سرپرست رایزني فرهنگی كشورمان نيز در سخنانی ضمن خیرمقدم به ميهمانان بويژه مادران حاضر در این جشن، سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و روز مادر را تبریک گفت و افزود: روز مادر از معدود مناسبت هايي است که ساليان سال براي همه افراد ارزشمند و ماندگار است چرا كه مادران نقش بي بديلي در اين دنيا دارند و به راحتي نمي توان نقش بزرگ و مهم آنها در پرورش فرزندان آينده هر كشوري را ناديده گرفت.

سرپرست رایزني فرهنگی ضمن اشاره به جايگاه و مقام والاي مادر در دين مبين اسلام گفت: پيامبرگرامي اسلام (ص) در مقام و منزلت مادر مي فرمايد: «بهشت در زير پاي مادران است». يعني هر كسي بخواهد به عالي ترين مقام انساني دست پيدا كند بايد به مادر خود احترام بگذارد. احترام به مادر و مقام شامخ او نيز يكي ديگر از نقاط مشترك فرهنگي بين دو كشور ايران و تركمنستان است و اهميت اين موضوع را مي توان در نگارش كتاب «مادر» توسط «قربانقلي بردي محمداُف» رئيس جمهوري محترم تركمنستان ديد.
رسولي با اشاره به نقش هنر در معرفي فرهنگ ها به فارسي آموزان تبريك گفت كه اين گونه احساسات خود نسبت به مادرانشان را بيان كرده اند.
سرپرست رایزني فرهنگی در پايان سخنان خود، گزارشي از فراخوان مسابقه كليپ و نقاشي و شعر به حاضران ارائه داد.
سپس خانم اصغر زاده ضمن عرض تبريك به مناسبت ولادت حضرت زهرا (س) و روز مادر و زن و نيز تبريك به همه مادران حاضر در رايزني فرهنگي، به نقش زنان و توانمندي هاي آنها در جامعه اشاره كرد و گفت: هر چه زنان در يك جامعه به خودباوري بيشتري برسند آن جامعه مسير توسعه را سريع تر طي ميكند. وي با اشاره به جايگاه ويژه خانم ها در تاريخ تمدن ايراني و اسلامي افزود: در سال هاي اخير تلاش شده كه خانم ها بتوانند در جامعه به جايگاه ويژه و به موفقيت هاي چشمگيري دست پيدا كنند. براي نمونه در بخش علمي و دانشگاهي تعداد دختران دانشجو از تعداد پسران بيشتر هست. ميزان دانشجويان زن در دانشگاه هاي ايران طي سال هاي اخير 17 برابر شده است و در حال حاضر 25 درصد از استادان دانشگاه را خانم تشكيل مي دهند. همچنين در حوزه هاي ديگر نظير ورزش، خانم ها پيشرفت هاي بسياري داشته اند. بخشي ديگري از زنان علاقه مند به حضور در زمينه هاي بازرگاني، به طور قابل توجهي در حال افزايش مي باشند. همچنين تعداد قابل توجهي از خانم ها در بخش مديريتي توانسته اند به پست هاي مديريتي دست يابند.
خانم اصغرزاده ضمن ابراز خوشحالي از اهميت حضور زن ها در كشور تركمنستان به عنوان كشور دوست و همسايه اظهار داشت: مشاهده مي كنيم كه هر روز در تركمنستان به حضور زنان در عرصه هاي مختلف بهداشت، هنر، ورزش و آموزش افزوده مي شود كه اين را بايد يك سرمايه بزرگ ملي براي تركمنستان دانست كه قابل تقدير است.
کارشناس حقوق بین الملل سفارت ج.ا.ایران در ترکمنستان در پايان سخنان خود اظهار داشت كه قطعاً زنان تركمن در حفظ فرهنگ غني تركمن نقش بسيار برجسته اي را ايفا كرده اند و ضمن آرزوي سلامتي و آرامش براي آنها، اظهار اميدواري كرد كه پيشرفت زنان در همه زمينه ها ادامه داشته باشد.

در ادامه این جشن گروه سرود رایزنی فرهنگی قطعات زیبایی را در تجلیل از مقام مادر به زبان فارسي اجرا کرد که با تشويق شركت كنندگان روبرو شد. همچنین نمایش كليپ ها، نقاشي ها و شعرهاي برگزيده در مسابقه مورد استقبال شدید شرکت کنندگان قرار گرفت. در پایان این مراسم جوایز برگزیدگان مسابقه ویژه روز مادر در رایزنی فرهنگی در بخش نقاشی، كليپ و شعر به برگزيدگان اهداء گردید.
خاطر نشان مي شود در حاشيه اين جشن نمايشگاه نقاشي كه از روز دوشنبه 13 بهمن در محل رايزني فرهنگي بر پا شده بود مورد بازديد شركت كنندگان قرار گرفت.
انتهای پیام/م